Over de Flying Frenzy-hengel
- Julie Mues, klant van Flying Frenzy
- Feb 5, 2016
- 5 min read

Een tijdje geleden gingen mijn vriend en ik naar een lezing over katten en probleemgedrag. Onze katten vertonen op zich geen probleemgedrag, maar ik vond het toch interessant om er naartoe te gaan omdat ik het als een aanvulling op mijn studies zag. Tijdens deze lezing leerden we bij over dingen die het leven van onze kat boeiender, avontuurlijker en gewoonweg beter kunnen maken. Achteraf, na enkele interessante onderwerpen en overtuigende verkooppraatjes, kochten we een Flying Frenzy-hengel!
De aantrekkingskracht van de hengel
Foto’s nemen van de hengel zonder dat mijn kat Joy er meteen op vliegt is vrijwel onmogelijk. Ze weet al perfect waar de hengel wordt opgeborgen en als ze het haakje hoort rinkelen, staat ze gelijk rond je voeten te draaien. Inderdaad, de kat heeft beslist, de speeltijd is begonnen. Als een echte ballerina danst en springt ze door het huis en sluw als een vos sluipt ze achter haar prooi aan. Achter hoekjes en kantjes, op of achter de krabpaal, in struiken of bomen, met deze hengel geraak je overal en voor Joy is geen uitdaging te groot. We zijn het met Flying Frenzy eens: dit is de beste kattenhengel ter wereld! Een variëteit aan prooien voor vogeljagers en grondjagers
Het grote verschil tussen de Flying Frenzy-hengel en andere hengels is dat je het speeltje dat aan de hengel hangt altijd kunt veranderen. Je doet gewoon het haakje open en kiest een nieuwe prooi voor je kat. Ideaal dus als je meerdere katten hebt en ze elk een favoriet speeltje hebben of gewoon een andere manier van jagen hebben. Zo is Joy een vogeljager en Robbe een grondjager. Joy heeft dus meer plezier aan kleine speeltjes, liefst met zoveel mogelijk pluimpjes die snel door de lucht zwiepen en Robbe houdt van kleine beestjes die over de grond en in de struiken sluipen. Gelukkig hebben ze bij Flying Frenzy een groot assortiment speeltjes, zodat je op zoek kunt gaan naar wat het beste bij je kattenvriendje past. Omdat Robbe een vrij angstige kat is en soms zelfs schrikt van prooien die hij zelf gevangen heeft, was het voor hem even zoeken; we hebben dus ondertussen ook al een redelijke hoeveelheid speeltjes waarmee we kunnen afwisselen. Wanneer je de hengel koopt, zit er standaard een speeltje bij. Het is een soort vogeltje en dit is nog steeds de favoriet van Joy. De eerste keer dat ik met de hengel speelde zag ik zelf ook dat de prooi heel anders beweegt. Ik denk dat dit ook door het haakje komt, het speeltje draait ook op zichzelf rond als het door de lucht vliegt, en daardoor ziet het er natuurlijker uit. Onze verzameling bestaat ondertussen uit onder meer het meegeleverde vogeltje, een vlindertje, een konijnenstaartje, een roodborstje en een bijtje. Bijzondere materialen Bij veel speeltjes wordt er gebruikgemaakt van dierlijke materialen. Deze zijn afkomstig van levende dieren die een gelukkig leven leiden! De veertjes die gebruikt worden zijn afkomstig van dieren die tijdens de ruitijd (zomer en winter) op een natuurlijke manier hun veren verliezen in de natuur. De haartjes zijn afkomstig van konijntjes die vrij kunnen rondhuppelen in een natuurlijke omgeving. Dat is voor mij een erg groot pluspunt. Geen arme, ongezonde konijnen die opgesloten zitten in te kleine kooien om uiteindelijk op gruwelijke wijze in kattenspeelgoed te veranderen.
De lengte van de hengel
Je hebt de hengel in twee formaten: 50cm en 100cm. Wij kochten die van 100cm omdat we dan meer afstand kunnen nemen van de katten, waardoor hun focus nog nét iets meer op hun prooi ligt en minder op ons. 100cm is natuurlijk best lang en daarom spelen we ook vooral buiten met de hengel. Toen Anneleen Bru tijdens de lezing vroeg of er iemand niet tevreden was met de hengel, stak er maar één vrouw haar hand op. Zij vond de hengel ook te lang. Ik weet natuurlijk niet welk formaat zij had, maar ik kan me inderdaad inbeelden dat het niet altijd zo praktisch is om de hengel van één meter te gebruiken als je op een klein appartement woont of gewoon niet zoveel plaats hebt in je living. Voor buiten is de hengel van één meter ideaal, ik kan de katten er fijn mee in de bomen lokken (en er ook weer uit!) en ze heel de tuin door jagen. Dat is vooral voor Joy belangrijk, zij zit ‘s morgens nog vol energie en als ze die niet kwijt kan door spelletjes gaat ze op zichzelf kattenkwaad uithalen.
Een boost voor het vertrouwen
Voor Robbe is de Flying Frenzy ook geweldig. Op deze manier kunnen we onze onzekere lieveling toch wat uit zijn schulp laten kruipen. Vooral het nieuwe konijnenstaartje heeft succes bij hem omdat het hem niet alleen visueel maar ook op vlak van geur stimuleert. Als ik uit het raam kijk, zie ik Robbe soms een vogeltje besluipen. Hij probeert dan stilletjes dichterbij te komen, maar als de vogel toch gaat vliegen, dan schrikt hij zo hard dat hij wel twintig meter de andere kant uit spurt om zich daar dan ergens te verstoppen. Of dan wil hij plots wel héél graag naar binnen, de arme stakker. Maar we hebben hem ook al met een konijn zien thuiskomen, dus ik denk dat hij zich op het ene moment gewoon wat zekerder voelt dan op het andere. En daarom vind ik de konijnenspeeltjes zo fijn voor hem, ik kan hem aanmoedigen en stimuleren om zijn prooi te vangen en zo hopelijk helpen wat zelfvertrouwen op te bouwen.
Drie fases
Bij de hengel zitten ook de nodige instructies. Het spelen/jagen doe je het beste in drie fases. In de eerste fase laat je je kat zijn of haar prooi besluipen en lekker achterna hollen zonder dat het speeltje de kat raakt. Ze mogen het wel eens vangen natuurlijk, maar het 'beestje' ontsnapt dan plots weer! En hop, terug erachteraan! Als je poezenvriend wat is uitgeraasd, dan ga je over naar fase twee. Tijdens deze fase geef je een prooi waar ze zelf nog wat mee kunnen ravotten. Meestal doe ik dan alsof het speeltje moe wordt, het maakt nog enkele kleine sprongetjes en... het geeft het op. Dan gooi ik een ander speeltje naar ze toe waar ze zelfstandig mee kunnen spelen en vaak verliezen ze dan uiteindelijk de interesse in hun eerdere 'dode' prooi en gaan ze het andere speeltje door de woonkamer meppen. Wanneer ze daar klaar mee zijn, ga je door naar de laatste fase (niet vergeten): belonen! Ik beloon ze meestal met een koekje of met Milkies, dat vinden ze heerlijk en zo sluit je de speeltijd fijn af.
De Flying Frenzy-hengel, een aanrader!
We hebben samen al veel plezier gehad van deze hengel. Ik ben echt blij dat we hem ontdekt hebben en niet meer van die rommelhengeltjes hoeven te kopen. Daar hangen meestal de raarste dingen aan (ik had er ooit één met een clown eraan!). Deze slechte hengels gaan ook vaak heel snel stuk. Heb je een kat? Doe hem en jezelf dan een plezier met de Flying Frenzy-hengel. Je kunt hem kopen op de website van Flying Frenzy. Het zal je verbazen dat zo'n goede hengel helemaal niet duur is! © Julie Mues - alle rechten voorbehouden
コメント